06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Vier de zomer

Weet jij al wat je gaat doen deze zomer? Blijf dit jaar eens gewoon thuis en vier vakantie in het mooie Scheveningen. Er is zoveel te beleven! Een blik op de agenda achter in dit magazine leert dat je je geen moment hoeft te vervelen. Popfestivals, sportevenementen, theatervoorstellingen, klassieke muziek, een foodfestival en typisch Scheveningse tradities: iedereen kan zijn hart ophalen de komende maanden.

Schepen

Persoonlijk verheug ik me enorm op Sail op Scheveningen in juni. Vijfentwintig spectaculaire klassieke zeilschepen uit
11 landen varen onze haven binnen. Neem een kijkje aan boord of vaar een paar uur mee en geniet vanaf het water van het zicht op de andere schepen. Exclusief voor lezers van Haven in Zicht, geven we zelfs twee tickets weg voor een Tall Ship Experience. Kijk snel op pag. 23.
Vraag je je af hoe het is om echt op reis te gaan met zo’n schip? Droom dan even weg bij het indrukwekkende verhaal van Frank Hoogeweegen, die twee maanden meevoer op de bark Europa in de ijskoude zuidelijke oceaan.

Minder zichtbaar, maar net zo fascinerend is wat ónder water gebeurt, vlak voor onze kust. Op een heuse zeewierboerderij wordt geëxperimenteerd met een veelbelovende manier om voedsel te verbouwen die ook nog eens duurzaam is.

 

Gewone dingen

Maar geniet vooral ook van de ‘gewone dingen’: een picknick in de duinen, een drankje bij een beachclub, yoga op het stand of met de kinderen struinen langs de vloedlijn. Natuurgids Johan Apeldoorn heeft leuke weetjes over strandvondsten. En bereid eens lekkere verse vis. Topkok Edwin van de Goor presenteert weer een gerecht om je vingers bij af te likken.

Kortom, wij hopen dat je volop inspiratie haalt uit deze editie van Haven in Zicht en wensen je een hele fijne zomer

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht