06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Winter aan Zee

Lange winterse wandelingen over een bijna verlaten strand. Kijken naar het spel van de golven, de wind, de meeuwen en de vissersschepen op zee. Stiekem vind ik het niet zo erg dat het even wat rustiger is op het strand. Weer opwarmen met een hete koffie of warme chocolademelk en lekker uit eten in een van de sfeervolle tentjes in de haven of op de boulevard.

Nooit donker

In deze editie van Haven in Zicht bieden we je inspiratie om te genieten van een sfeervolle winter aan zee. Met een gevarieerd aanbod aan theater, muziek en horeca wordt het immers nooit donker op Scheveningen. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk de vreugdevuren met oud en nieuw. We spraken de organisatoren van Scheveningen en Duindorp en verdiepten ons in de achtergrond van de fanatieke strijd: wie bouwt het grootste vuur ter wereld? Geweldig hoe deze traditie zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld tot een steeds professioneler evenement, volledig gerealiseerd door vrijwilligers. Zij kunnen overigens best nog wat sponsoring gebruiken. Dus draag je de traditie ook een warm hart toe, stort dan een bijdrage op hun rekening.

Plannen en activiteiten

Ook spraken we wethouder Boudewijn Revis, die apetrots is op Scheveningen en in vogelvlucht alle plannen met ons langsloopt die van Scheveningen dé badplaats van Noordwest-Europa moeten maken. Plannen die tegelijkertijd moeten waarborgen dat het stadsdeel een fijne plek blijft om te wonen. We liepen in alle vroegte rond op de visafslag met locatiemanager Wim Harteveld, die ons vertelde hoe zo’n veiling nu precies functioneert en waarom de Scheveningse afslag het zo goed doet. We zijn blij met de bijdragen van onze enthousiaste natuurgids Johan van Apeldoorn, Justa van den Bulk van museum Muzee en chef-kok Edwin van der Goor, die weer een van zijn lekkerste recepten prijsgeeft. Zeker een aanrader om te maken met de feestdagen!

Blij

We zijn ook heel blij met de enthousiaste reacties op de eerste uitgave van Haven in Zicht. Dat geeft ons als redactie vertrouwen voor de toekomst. We hopen met dit tweede nummer de positieve lijn voort te zetten en in 2019 voldoende adverteerders aan ons te binden. Op Scheveningen is immers zoveel te beleven. Dat willen we graag met jullie blijven delen.

Wij wensen je een heel sfeervolle winter!

Pin It on Pinterest