06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

“Een perfect begin van de zondag”

Adriana doet yoga op het strand

Yoga op het Zuiderstrand is elke keer weer een feestje. Op zondagochtend stap ik op mijn fiets en rijd ik in zo’n tien minuten naar zee voor een yogales. Met een groepje van 15 tot 20 mensen lopen we een eindje het strand op, iets van Strandpaviljoen Zuid vandaan, en strijken neer in het zand.

Het is echt heerlijk: de geluiden van de zee en de vogels, de wind… zoveel lekkerder dan in de studio. We staan of liggen altijd in een cirkel. Margreet Zijlstra, de docent, geeft in ruim een uur een volwaardige yogales. Rustig opstarten, een middenstuk en een afsluiting. Balans, kracht, stretch, alles. Als het warm is, doen we wat minder krachtoefeningen. Als het koud is juist wat meer.

Het is voor mij een perfect begin van de zondag. Twee jaar geleden zag ik een aankondiging van de yogalessen bij het strandpaviljoen. Toen ben ik het eens gaan proberen en sindsdien ben ik verkocht. Yoga brengt je fysiek en mentaal in balans. Na een les ben je volledig ontspannen. Dat komt enerzijds door de oefeningen, maar ook door het buiten zijn en de stilte van de natuur.

 

Ik loop ook hard. De combinatie met yoga vind ik ideaal. Van hardlopen word je namelijk een beetje stijf en bij yoga stretch je je spieren. Daarnaast vind ik het fijn om mijn hele lichaam te trainen: bij hardlopen de benen, bij yoga ook het bovenlichaam. Een goede oefening voor het bovenlichaam is the downward facing dog (neerwaartse hond). Die is onderdeel van de zonnegroet, een heel intense oefening, waarbij alle spieren aan bod komen.

 

De afsluiting van de les vind ik heel bijzonder. We ontspannen lichaamsdeel voor lichaamsdeel. Na een korte stilte begint Margreet zachtjes te zingen om ons weer in het nu te brengen. Als dan de ‘ping’ van de triangel klinkt, is mijn zondag helemaal goed.

 

Adriana Winkel

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht