06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Sfeervol springparadijs

Planet Jump viert eerste lustrum

Vrolijke gezichten, rode wangen en opgetogen stemmen. Het is duidelijk, van springen word je blij. Het is een simpele, maar tegelijkertijd super effectieve manier om te bewegen. Iedereen kan het en doet het op zijn eigen niveau. Van lekker op en neer jumpen tot flitsende flikflaks.

Indoortrampolineparken waaiden een jaar of tien geleden over uit de Verenigde Staten. Ons land telt er nu tientallen en het worden er steeds meer. In Scheveningen staat echter de meest unieke, aldus eigenaar Robbert Jol: “Salto’s maken in een voormalige kerk, dat kan alleen in Scheveningen.”

De kerk van de Martelaren van Gorcum werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gesloopt voor de aanleg van de anti-tankgracht van de Duitsers. Na de oorlog werd de kerk herbouwd, maar vanaf 2005 stond hij leeg. Robbert zag mogelijkheden voor een sportieve bestemming en transformeerde de kerk tot een springparadijs. Kinderen tussen 2 en 16 jaar kunnen hier elke dag springen, klimmen en klauteren of een verjaardagfeestje geven. In de lounge, op de plek van het voormalige altaar, genieten ouders van het zicht op hun springende kinderen onder de prachtige gebrandschilderde ramen.

Robbert: “Ik geniet dagelijks van de bijzondere sfeer van dit gebouw. Het is een unieke plek. Of dat zo blijft is onzeker. Ik huur de kerk van de gemeente, maar er gaan stemmen op voor vestiging van internationale organisaties of woningen. Ik wil deze fijne plek echter graag behouden. Waar in Scheveningen kunnen kinderen zich zo uitleven, terwijl ouders onder het genot van een drankje met elkaar bijpraten? Bovendien is springen supergezond. Mijn zoon van 7 komt elke dag uit school een uurtje springen en hij is hartstikke fit.

Jol komt uit een Schevenings nest. Zijn overgrootvader en opa voeren op zee en zijn vader is officier van de mariniers. Robbert heeft affiniteit met de haven. “Mijn oma kwam uit een Rotterdamse rederijfamilie en mijn opa verkocht bedrijfskleding in de haven.” Een familie met ondernemersgeest dus. Ook Jol zelf ziet voortdurend nieuwe kansen. Hij is blij met de ontwikkelingen op het Noordelijk Havenhoofd. “Het is goed dat daar wat meer reuring komt. Ik zie mogelijkheden, ook voor sportieve en recreatieve bestemmingen.”
Deze zomer viert Planet Jump het vijfjarig bestaan met extra activiteiten. Houd de website en social media in de gaten.

 

 

 

Planet Jump

Stadhoudersplantsoen 28, Den Haag
T: 070 – 779 6180
W: planetjump.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht