06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Sail op Scheveningen

Vier dagen spektakel in haven

Van 20 tot en met 23 juni is de haven van Scheveningen het decor voor zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit 11 landen. Onze haven is de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta, wat zorgt voor vier dagen spektakel. Tall Ships om gratis te bewonderen, van binnen te bekijken én de unieke mogelijkheid om zelf aan boord te stappen voor een vaartocht op de Noordzee.

Bijzondere schepen uit alle windstreken

De vloot bevat een unieke verzameling van zeilschepen uit onder andere de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen. Maar niet alleen de bijzondere zeilschepen trekken de aandacht tijdens Sail op Scheveningen, ook de honderden bemanningsleden uit alle windstreken, zorgen voor een opzienbarend schouwspel op de kades.

Vaar mee!

Voor een echte zeilervaring op de Noordzee kun je een kaartje kopen voor een vaartocht op één van de grote schepen. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Een Tall Ship Experience duurt 2,5 uur, waarvan
1,5 uur zeilend op de Noordzee, inclusief een lekker hapje aan boord. Vanaf het water heb je het beste uitzicht op de spectaculaire schepen en alle activiteiten op het water. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 65 euro p.p. via www.sailopscheveningen.nl/tickets.

Lezersactie

Maak kans op twee kaarten

Exclusief voor de lezers van Haven in Zicht geven wij namens de organisatie van Sail op Scheveningen twee kaarten weg voor een Tall Ship Experience.
Het enige wat je hoeft te doen is antwoord te geven op de vraag: met wie zou je eind juni dolgraag het ruime sop kiezen en waarom? Mail jouw inzending naar: info@haven-in-zicht.nl. Degene met de meest originele inzending wint en mag van
20 tot en met 23 juni een afvaart naar keuze maken. Inzenden kan tot 13 juni. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. z

Programma Sail op Scheveningen

Vrijdag 21 t/m zondag 23 juni
Klassieke zeilschepen die deelnemen aan de Liberty Tall Ships Regatta finishen in de haven (zie pag. 23). Dat levert een spectaculair schouwspel op én de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een van de schepen. Het programma van dag tot dag:

Vrijdag 21 juni
11.00 – 22.30 uur: gratis bezoek aan de schepen
16.00 uur: crewparade
17.15 uur: prijsuitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta

Zaterdag 22 juni
11.00 – 22.30 uur: gratis bezoek aan de schepen

Zondag 23 juni
11.00 – 14.00 uur: gratis bezoek aan de schepen
16.00 uur: Sail-Out Parade: uitzwaaien van de schepen en hun bemanning
W: sailopscheveningen.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht