06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Specialist in kleur en extensions

Kleurrijke kapsels

Toe aan een nieuwe kleur of een weelderige bos lang haar? Dan ben je bij Amy Visser en haar team in goede handen. Amy kan toveren met kleur en is gespecialiseerd in extensions. Met meer dan 17 jaar ervaring in haarstyling lopen haar klanten met een zelfverzekerde glimlach de zaak uit. Wat is haar geheim?

Haarkleuren is een van de lastige onderdelen van haarstyling. Misschien heb je het weleens ervaren: de goudblonde kleur op de verpakking, pakt op jouw hoofd toch meer knaloranje uit. Amy: “Ik zie inderdaad veel misgaan. Niet alleen bij de thuisververs, maar ook bij collega-kappers. Producten en technieken veranderen voortdurend en je moet echt investeren in opleidingen om je kennis op peil te houden.”

Verwachtingen goed afstemmen

Amy mag zich ‘master colorist’ noemen en dat word je niet zomaar. Er gaat een opleiding van drie jaar aan vooraf bij Goldwell, leverancier van kleurproducten. Er is veel kennis nodig van onder andere kleurenleer, correctietechnieken en de samenstelling van het kleurproduct. Amy: “Als je bij vijf blonde vrouwen dezelfde verf aanbrengt, pakt het bij alle vijf verschillend uit. Daarom maak ik bij elke klant een verfmengel op maat.” Daarbij is goede communicatie en het afstemmen van verwachtingen van groot belang. Amy: “Wat ik onder warmrood versta, is misschien heel anders dat wat jij voor ogen hebt. Ik neem ruim de tijd voor een goed gesprek en eerlijk advies. Niet alles is mogelijk. Iemand met zwart haar kan ik niet ineens in een blondine omtoveren. Misschien in stapjes, maar wat mogelijk is hangt van af van allerlei factoren. Zoals de conditie van het haar, de eigen haarkleur en de kleur van de huid. Veel mensen verven hun haar jarenlang hetzelfde, maar na verloop van tijd oogt het flets of grauw. Dat kan komen doordat je grijzer wordt. Ook de kleur van je huid verandert als je ouder wordt. Eigenlijk moet je elke keer opnieuw met een frisse blik naar iemand kijken.”

Meer lengte of volume

Naast kleurexpert is Amy deskundig in het aanbrengen van extensions. Iets waar niet elke kapper zich aan waagt. Amy: “Voor een mooi effect is het van belang dat je werkt met kwaliteitsproducten. Wij gebruiken de extensions van Great Lengths, die zijn gemaakt van echt haar in circa
50 verschillende kleuren. Amy: “Extensions veranderen een kort kapsel in een bos lang haar, maar je kunt ze ook toepassen om het volume van je kapsel te vergroten. De haarstrengen worden aangebracht met keratine en een warme tang. Ze vormen een geïntegreerd geheel met het eigen haar. Onzichtbaar, nauwelijks voelbaar en ze blijven ongeveer vier maanden zitten. Amy: ik heb zelfs klanten uit het buitenland die zo enthousiast zijn, dat ze eerst een afspraak bij mij maken en dan hun familiebezoek eromheen plannen.”

Verzorging van top tot teen

Amy werkt al meer dan 17 jaar bij Martinhair, waar ze op haar 15e als stagiaire aan de slag ging. Op haar 25e werd ze mede-eigenaresse van een van de vestigingen in Den Haag, totdat ze in mei 2018 haar eigen zaak opende aan de Prins Willemstraat in Scheveningen. Een prachtig diep pand met veel mogelijkheden. Amy verhuurt een deel van de ruimte aan andere specialisten in uiterlijke verzorging. Je kunt bijvoorbeeld een manicure, pedicure, wimperverlenging of spraytan boeken. Zo loop je van top tot teen tot in de puntjes verzorgd de deur uit! z

Martinhair

Kapsalon Martin Hair
Prins Willemstraat 11, 2584 HR Den Haag
W: www.martinhair.nl l 070 – 406 15 03

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht