06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Het belang van een gezonde nachtrust

Innovatief matras voorkomt gezondheidsklachten

Wil je de hele nacht doorslapen, zonder er steeds uit te moeten? Opstaan zonder stijve spieren en gewrichten? Grote kans dat deze ongemakken verdwijnen met andere slaapgewoonten en een matras dat écht bij je past. Slaapexpert Chris Nederhorst geeft persoonlijk advies.

Chris volgt nauwgezet alle onderzoeken over slaap en de effecten hiervan op de gezondheid. Deze kennis past hij toe bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Zijn bedrijf Royal Health Foam (RHF) is sinds 1998 gevestigd op het terrein tussen de Soetensstraat en d’Aumeriestraat in Scheveningen. Verborgen achter de gevels waar vroeger drukkerij Elkerbout zat, is nu een heuse matrassenfabriek. Hier vervaardigt RHF zowel matrassen voor particulieren en ziekenhuizen, als maatwerkmatrassen voor boten en campers. Chris: “Goed slapen voorkomt en geneest allerlei klachten. Daarom heb ik zo ongelofelijk veel plezier in het adviseren van mensen. Dat ik kan bijdragen aan hun gezondheid, is toch geweldig?”

Het draait allemaal om comfort en ventilatie. “We werken uitsluitend met duurzaam koudschuim en traagschuim. Wij creëren nieuwe concepten, zoals het ballenmatras, dat het comfort van traagschuim combineert met ballen van koudschuim, die voor optimale ventilatie zorgen. Of een matras met roggestro, dat optimale vochtabsorberende eigenschappen heeft. Wij zijn een relatief klein bedrijf maar diverse van onze innovaties zijn overgenomen door grote marktpartijen. Dat zegt wel iets.”

Naast een matras dragen meer elementen bij aan een gezonde nachtrust. Zoals eetgewoonten, beweging, voldoende frisse lucht en afwezigheid van straling. “Een stekkerdoos onder een bed met stalen veren creëert een magnetisch veld. Dat beïnvloedt de spierspanning in je lichaam en verstoort de slaap.” Chris is ook gefascineerd door het fenomeen ‘scheef slapen’ (inclined bed therapy) waarbij je het hoofdeinde 10 tot 20 cm hoger zet dan het voeteneinde. “Je slaapt veel rustiger, droomt in kleur en wordt minder vaak wakker om te plassen. Het helpt bij migraineklachten, want het verlaagt de druk op de ogen. En het is gratis: gewoon een paar bakstenen onder de poten leggen.”

Wil je gezond slapen? Kom langs voor een gedegen advies. Je krijgt een matras 45 dagen mee op proef en kunt zo vaak als je wilt ruilen met 100 procent geldteruggarantie.

Royal Health Foam

Royal Health Foam
Soetensstraat 18, Den Haag
T: 070 – 338 7010
W: healthfoam.com

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht