06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Bewezen de goedkoopste

Hoogvliet in de Badhuisstraat

Fred van Randwijk, manager van het filiaal aan de Badhuisstraat is trots. “Wij zijn een stoer bedrijf. Met een marktaandeel van slechts 2,3 procent presteren wij het om een van de goedkoopste supermarkten van Nederland te zijn. In de prijsmetingen van de Consumentenbond behoort Hoogvliet steevast bij de winkels waar je het voordeligst uit bent.”

Kwaliteit voor een lage prijs was de visie van oprichter Leen Hoogvliet. Hij begon in 1968 met een cash-and-carry kruidenierswinkel in Kwintsheul. Hij verkocht verpakte producten rechtstreeks vanuit een kale loods. Ruim 50 jaar later is Hoogvliet uitgegroeid tot een full-service discountsupermarkt met
72 vestigingen. Ook in het filiaal aan de Scheveningse Badhuisstraat staat kwaliteit voor een scherpe prijs voorop. Je vindt hier alles onder één dak: de dagelijkse boodschappen, een slijterij, PostNL, bloemen en planten, geneesmiddelen en een stomerij.

Warme bakker

Wist je dat Hoogvliet de enige supermarkt is met het predicaat warme bakker? Fred: “In onze bakkerij in Bleiswijk bakken we broden op ambachtelijke wijze naar eigen receptuur. Drie keer per dag wordt vers brood aangevoerd zodat je ‘s morgens, ’s middags en ’s avonds verzekerd bent van versgebakken, knapperig brood.

Service

Service staat hoog in het vaandel. “Zo verkopen we voor eenpersoonshuishoudens kleine porties, bijvoorbeeld een halve bloemkool, of vijf sneetjes brood. Voor de kinderen zijn er zingende poppentheaters met vrolijke liedjes, waarmee ze zich vermaken terwijl hun ouders boodschappen doen.”

Kassabonactie

Service en kostenbewustzijn zit in het DNA van het bedrijf, dat zie je ook aan de doorlopende kassabonactie. Fred: “Bij de kassa en uitgang van de winkel lagen vaak kassabonnen op de grond. Dat moet opgeruimd worden en dat kost geld. Dus plaatsen we zegeltjes achter op de bon, die kun je uitknippen en op een spaarkaart plakken. Met een volle spaarkaart krijg je een gratis product dat elke zes weken varieert. In plaats van weggooien, nemen mensen hun bonnen mee naar huis. Ze rapen zelfs de bonnen van iemand anders op. Een schone winkelvloer en voordeel voor de klant: een win-winsituatie. Dat is nou typisch voor Hoogvliet. Slimme oplossingen die garant staan voor lage prijzen.”

Hoogvliet

Hoogvliet
Badhuisstraat 401, Scheveningen
W: hoogvliet.com

Foto’s: PhotoLaP.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht