06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Het Rode Kruis helpt!

Vrijwilligers in actie

De Rode Kruis afdeling Den Haag-Rijswijk helpt al 150 jaar iedereen bij noodsituaties op grote en kleine schaal. We bieden eerste hulp, ondersteuning bij rampen en vergroten de zelfredzaamheid van onze burgers. Help jij ons helpen?

Wat wij doen

Het Rode Kruis is een internationale vrijwilligersorganisatie. In Den Haag-Rijswijk zetten 350 mensen zich belangeloos in om anderen te helpen. Van het bemannen van de EHBO-posten bij kleine en grote evenementen zoals Prinsjesdag tot en met het opsporen van vermiste familieleden in ramp- en oorlogsgebieden. In 2017 hebben wij de Eerste hulpacademie geopend. Dé plek in Den Haag waar we cursussen eerste hulp bij ongelukken (EHBO) en bedrijfshulpverlening (BHV) verzorgen.

Wat weet jij van EHBO?

Wanneer iemand een brandwond heeft, flauwvalt, zich verslikt en dreigt te stikken weet jij dan wat je moet doen? Als jij meer weet van EHBO, help jij andere mensen beter wanneer dat nodig is, en red je zelfs levens. Volg een cursus via onze academie en leer hoe je eerste hulp verleent. Daarom willen wij dat minstens 5 procent van de inwoners van alle wijken in Den Haag een EHBO-diploma bezit.

AED redt levens

Het gebeurt vaker dan je denkt. Iedere week krijgen circa 50 mensen in Den Haag buiten het ziekenhuis een hartaanval. Dan is snel handelen door een omstander van levensbelang. Bij reanimatie met automatische externe defibrillator (AED) vergroot je de overlevingskans van het slachtoffer met 80 procent en kun je blijvende schade voorkomen. In een EHBO-cursus leer je hoe je de AED moet bedienen. Daarnaast ontwikkelden wij een app, waarop je kunt zien waar het dichtstbijzijnde AED-apparaat zich bevindt.

Steun ons werk

Dankzij bijdragen van onze donateurs, de collecte-opbrengst, en de giften die we ontvangen tijdens het jaarlijkse benefietgala, zorgen we dat onze vrijwilligers de beschikking hebben over de beste en nieuwste materialen. Wil jij een bijdrage leveren aan ons werk? Zet je in als vrijwilliger. Kijk voor informatie op: www.rodekruis.nl/den-haag-rijswijk. 

Ben: “We hebben grote opslagcapaciteit (diepvries) en hebben alles zo ingericht dat we met weinig mensen veel kunnen doen en makkelijk kunnen opschalen als dat nodig is. Een bewuste keuze, waardoor we heel flexibel kunnen inspelen op de vraag.”
Haring, makreel en sprot
De broers roken voornamelijk haring, makreel en sprot. Zogenaamde pelagische vis (scholen vis uit de diepe zee) die wordt gevangen bij Noorwegen, Ierland en Schotland door Nederlandse hektrawlers.

Durf jij EHBO te verlenen? 

In onze cursus leer je: 

  1. De 4 stappen van eerste hulp
  2. Reanimatievaardigheden inclusief het gebruik
    van de AED
  3. lEerste hulp o.a. bij: bewusteloosheid, verslikking, bloeding, huidwond, brandwonden, letsels aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsels, pijn op de borstkas en een beroerte.

Deelnamekosten zijn € 200 per persoon. De cursus wordt door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket deels of volledig vergoed.

Kijk op www.rodekruis.nl/den-haag-rijswijk/ehbo/

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht