06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Het geheim van écht lekker slapen

Chris Nederhorst vertelt

Fris en fruitig zwaai je je benen het bed uit. Na een verkwikkende nachtrust ga je energiek van start met een nieuwe dag. Zou het niet heerlijk zijn om elke ochtend zo te ontwaken? Het kan. Het is de persoonlijke missie van Chris Nederhorst van Royal Health Foam (RHF) om je hierbij te helpen.

Goed slapen is van grote invloed op onze gezondheid. Tijdens de slaap komen zowel lichaam als geest tot rust. Spieren ontspannen zich, de bloeddruk daalt, hartslag en ademhaling vertragen. De hersenen verwerken alle indrukken van de dag en herstellen de emotionele balans. Je maakt nieuwe cellen en afweerstoffen aan. Chris: “Er is zoveel te winnen met een goede nachtrust. Je humeur, hoe je eruitziet en hoe je je voelt. Ik help mensen om goed te slapen.”

Matrassen in eigen productie

Chris verkoopt al 30 jaar matrassen. In 1998 startte hij met zijn eigen productie. Waarom? Chris: “Ik leverde destijds matrassen van de bekende, betere leveranciers en ik besloot om matrassen gratis op proef mee te geven. Je kunt een matras in de showroom uitproberen maar of het echt werkt, weet je pas als je er een paar weken op slaapt. Bij het proefliggen ontspan je niet op de manier als tijdens de echte slaap. Bovendien moet je lichaam eraan wennen. Dat kost tijd.”

Matrassen op proef

Dat hij matrassen op proef meegaf, vonden zijn leveranciers geen goed idee. Want zo verkochten ze er minder. Ze wilden daarom niet meer aan hem leveren. Chris: “Toen ben ik ze zelf gaan produceren. Mijn doel is namelijk niet om zoveel mogelijk te verkopen. Ik wil dat mensen echt baat hebben bij hun matras. Hier komen mensen die al jaren slecht slapen of die lijden aan reuma of artrose. Die gaan gebukt onder hun slaapproblemen, ze zijn soms echt ten einde raad. Als ik die kan helpen aan een goede nachtrust en meer levensvreugde, is mij dat veel meer waard.”

Medisch gekwalificeerd schuim

“Ik ontwerp de matrassen zelf en ze worden in een fabriek in Duitsland geproduceerd. Ik heb veel onderzoek gedaan naar de eigenschappen van de verschillende materialen en werk alleen met medisch gekwalificeerd traagschuim en koudschuim. Die zijn uitgebreid gekeurd en getest op allerlei aspecten: ademend vermogen, drukpuntverdeling, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én op de volledige afwezigheid van schadelijke stoffen.

Traagschuim en koudschuim

Traagschuim (ook wel tempur genoemd) wordt zacht door de lichaamswarmte en vormt zich naar het lichaam. Dit is drukverlagend en perfect voor mensen die op hun zij slapen of last hebben van rug, schouders of heupen. Koudschuim is een veerkrachtig materiaal dat bijzonder goed ventileert en heel geschikt is voor mensen die het snel warm hebben. Naast de keuze voor het materiaal is de stevigheid van belang. RHF maakt matrassen in vier hardheden (soft, medium, firm en extra firm), want elk lichaam is anders.

Naast de standaardmaten, maakt RHF ook matrassen op maat, bijvoorbeeld voor caravans, campers of boten. Chris: “Die meegeleverde matrassen zijn vaak hard en van inferieure kwaliteit. Wij werken bijvoorbeeld samen met Maritiem Watersport en rederij Groen, typisch Scheveningse bedrijven. Voor hen maken we de matrassen voor zeiljachten en offshoreschepen. Bedden aan boord hebben vaak afwijkende maten of rondingen.”

Extra korting voor Scheveningers

Chris kwam op zijn 12de in Scheveningen en voelt zich hier als een vis in het water. “Ik houd van de hands-onmentaliteit en werk graag samen met Scheveningers. Mijn vrouw is hier geboren en getogen en onze medewerkers komen ook allemaal hiervandaan. Ik ga zelfs zo ver dat ik extra korting geef aan Scheveningers! Dat is geen discriminatie, maar het scheelt gewoon bezorgkosten.”

Wil je eindelijk ook écht lekker slapen? Kom langs in de showroom in de Soetensstraat (zijstraat van de Stevinstraat) voor een persoonlijk advies. Je krijgt altijd 45 dagen de tijd om een matras uit te proberen en om te ruilen totdat je de matras gevonden hebt die perfect bij jou past. Matrassen worden bovendien gratis bezorgd tot in de slaapkamer.

Royal Health Foam

Fris en fruitig zwaai je je benen het bed uit. Na een verkwikkende nachtrust ga je energiek van start met een nieuwe dag. Zou het niet heerlijk zijn om elke ochtend zo te ontwaken? Het kan. Het is de persoonlijke missie van Chris Nederhorst van Royal Health Foam (RHF) om je hierbij te helpen.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht