06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com

Zo maak je van je huis een echt thuis

Ondertitel

Wat is er te doen de komende maanden op Scheveningen? Hierbij een selectie uit alle activiteiten op Scheveningen. Sport, muziek, folklore, theater of culinaire festiviteiten. Je hoeft je geen moment te vervelen!

Juni

North Sea Regatta – Inshore races

Zaterdag 8 t/m maandag 10 juni
Jaarlijks zeilevenement dat bestaat uit drie onderdelen. Het start op 28 mei met de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich, gevolgd door de North Sea Race van Harwich terug naar Scheveningen. Tijdens het pinksterweekend vinden vlak voor de kust de inshoreraces plaats. Geniet van het schouwspel vanaf de havenhoofden en moedig de bemanning aan tijdens het in- en uitvaren van de haven.
W: nsr.nl

Vlaggetjesdag

Zaterdag 15 juni
Vroeger werd de eerste vangst van de Hollandse Nieuwe gevierd. Tegenwoordig is het een veelzijdig evenement met optredens, oude ambachten, demonstraties en een vlootschouw. Op vrijdagavond
(14 juni) is de aftrap met een grootse haringparty in de Tweede Haven.
W: vlaggetjesdag.com

Sail op Scheveningen

Vrijdag 21 t/m zondag 23 juni
Klassieke zeilschepen die deelnemen aan de Liberty Tall Ships Regatta finishen in de haven (zie pag. 23). Dat levert een spectaculair schouwspel op én de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een van de schepen. Het programma van dag tot dag:
Vrijdag 21 juni
11.00 – 22.30 uur: gratis bezoek aan de schepen
16.00 uur: crewparade
17.15 uur: prijsuitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta
Zaterdag 22 juni
11.00 – 22.30 uur: gratis bezoek aan de schepen
Zondag 23 juni
11.00 – 14.00 uur: gratis bezoek aan de schepen
16.00 uur: Sail-Out Parade: uitzwaaien van de schepen en hun bemanning
W: sailopscheveningen.nl

Scheveningse Dag

Zaterdag 22 juni
Ga terug in de tijd op de Scheveningse Dag in Muzee. Mensen in klederdracht demonstreren oude ambachten zoals haringsnijden, kettelen, nettenboeten, tonnenkuipen en makreelroken. Je waant je even in het Scheveningen van de vorige eeuw. De toegang is gratis.
W: muzeescheveningen.nl

 

Mud Masters Beach Workout

Zaterdag 29 juni
Yes, het is tijd voor Mud Masters Beach Workout op het strand! Daag jezelf uit in een arena van mul zand met hindernissen, work-outzones en lekkere beats.
W: mudmasters.nl/event/Scheveningen-2019

    Festival ClassiqueFestival Classique

Donderdag 13 t/m 23 juni

Festival Classique biedt een programma met verrassende combinaties tussen muziek, dans en theater op bijzondere locaties zoals de boulevard, het Kurhaus, de Lourdeskerk en zelfs een gondel in het reuzenrad!
Doel: zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met klassieke muziek.
W: festivalclassique.nl

Juli

Strandmarathon

Zondag 14 juli
Ben je lekker getraind? Doe dan mee met de strandmarathon Den Haag, individueel of estafette. Liever rustiger aan? Je kunt ook wandelen; al vanaf 5 km.
W: denhaagstrandmarathon.nl

NK Beach Soccer

Zaterdag 20 juli en zondag 21 juli
Genieten van voetbal tijdens de zomermaanden? Kom kijken naar Beach Soccer in het The Hague Beach Stadium. De teams strijden een weekend lang om het nationale kampioenschap. Neem plaats op de tribune en moedig de teams aan!
W: beachsoccerbond.nl

    Foto: Parade Den Haag © Erik van ‘t HofDe Parade

Vrijdag 5 t/m zondag 14 juli

Dit rondreizend theaterfestival strijkt neer in het Westbroekpark. In kermistenten spelen zo’n 80 theater korte theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor jong en oud. Deze duren zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond.
W: deparade.nl

Augustus

Hollands Feest Aan Zee

Vrijdag 2 augustus
Zie de zon in de zee zakken en zing mee met Hollandse hits. Bij Hollands Feest aan Zee, hét Nederlandstalige muziekfestival op het Zuiderstrand geniet je van optredens van onder anderen Anita Meyer, Django Wagner, Samantha Steenwijk, Henk Dissel en Wesly Bronkhorst.
W: hollandsfeestaanzee.nl

Schollenpop

Zaterdag 3 augustus
Schollenpop is een gratis popfestival op het Zuiderstrand, ter hoogte van het havenhoofd. Het popevenement staat voor zon, zee, strand en veel livemuziek. Wat ooit begon als een strandfeestje van een paar vrienden groeide in ruim 20 jaar uit tot een strandfestival van formaat met een gevarieerd programma van pop- en rockmuziek met dit jaar onder meer: Tim Akkerman & The Ivy League, Snelle, Suburbs, Playground Zer0 en XRaiders.
W:schollenpop.nl

September

Foodtruck Festival Trek

Vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september
Het rondreizende openlucht-restaurant voor de echte Bourgondiërs. Net als voorgaande jaren geniet je in het Westbroekpark van lekker eten, live muziek en theater in een ongedwongen sfeer. Dus neem een picknickkleedje en leuk gezelschap en ga zitten met lekkere gerechtjes uit mobiele keukens. Het event is gratis toegankelijk.
W: festival-trek.nl

 

SLS Classic Rally

Zondag 1 september
Liefhebbers van klassieke auto’s opgelet. De 56ste editie van de SLS Classic Rally finisht op 1 september op de boulevard van Scheveningen. De rally start op 29 augustus, de deelnemers rijden vier dagen door Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland en eindigen hun tocht in Scheveningen.
W: slsclassic.nl

    Vliegerfesitval
Internationaal Vliegerfestival

Zaterdag 28 en zondag 29 september
Eind september zie je ze weer vliegen in alle soorten en maten. Meer dan 100 vliegeraars uit binnen- en buitenland verzorgen shows op topniveau. Met onder andere de megabyte, de grootste vlieger ter wereld.
W: vliegerfeestscheveningen.nl

Live on the Beach

Zaterdag 7 september
Het grote jaarlijkse muziekevenement op het strand met dit jaar de Britse topband KEANE. In het voorprogramma Pat Smith, Van Dik Hout, Rondé. Koop snel je kaarten!
W: liveonthebeach.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit bericht