06 - 51 50 77 04 redactie@haveninzicht.com
“Dit is niet voor watjes”

“Dit is niet voor watjes”

Twee keer in de week stap ik met mijn team DamesZee en de stuurman in een boot van de Scheveningsche Roei Vereeniging. Een zogeheten ‘Cornish Pilot Gig’, een sloep die van oudsher een loods aan boord brengt van grote schepen om ze naar de havens aan de Engelse zuidkust te begeleiden.

Lees verder
Another kind of Blue

Another kind of Blue

Staande ovaties kreeg hij van de juryleden van America‘s got talent en Britain‘s got talent. Hij bereikte daarin respectievelijk de finale en halve finale. Miljoenen mensen wereldwijd keken op YouTube naar de optredens die een mix zijn van dans, animatie en video. Toch is de Haagse choreograaf David Middendorp in eigen land nog relatief onbekend bij het grote publiek. Maar dat gaat veranderen. David maakt betoverende voorstellingen waarin hij dans en technologie combineert. 

Lees verder
Avondje uit – voorjaar 2018

Avondje uit – voorjaar 2018

Een strandwandeling, een visje happen en dan genieten van een prachtige voorstelling in het Zuiderstrandtheater. Kan het nog leuker? Kies uit een bont programma van culturele hoogtepunten uit binnen- en buitenland: musical, dans, jazz, klassiek of cabaret. Laat je inspireren door onze selectie!

Lees verder
Baken van hoop

Baken van hoop

De rode vuurtoren met de karakteristieke lichtkoepel is een markant herkenningspunt als je Scheveningen nadert vanaf zee. Een baken van hoop met een interessante geschiedenis. Want hoe wist een visser welk licht bij Scheveningen hoorde en wie zorgde ervoor dat dit licht ook altijd te zien was?

Lees verder
Boost je energie

Boost je energie

De zilte zeelucht, de wind door je haren, het ruisen van de golven. Aan zee spoelt alle stress van je af. Lange strandwandelingen, struinen in de duinen, yoga of een actieve bootcamp. Wat je ook kiest, kom ontspannen en laad de batterij weer op met een flinke dosis ‘Vitamine Zee.’ Op Buitengewoon Scheveningen vind je talloze tips en aanbiedingen om te relaxen.

Lees verder
Een goede roker  grijpt op tijd in

Een goede roker grijpt op tijd in

De verleidelijke geur van smeulende houtsnippers en zilte gerookte vis prikkelt de neus zodra je de rokerij betreedt. “Wij ruiken het niet meer”, aldus Dirk Roeleveld, die samen met zijn broer Ben al 23 jaar eigenaar is van Roeleveld Vis. De

Lees verder
Een tijdelijk thuis in de haven

Een tijdelijk thuis in de haven

Dennis Kellner begon in 2010 met de verhuur van 3 apparte-menten in Den Haag. Nu verhuurt hij er met zijn bedrijf BizStay meer dan 100, waarvan 75 in Scheveningen. Een verhaal van een man met een goed idee op het juiste moment. Hij bracht het concept ‘short stay’ naar Den Haag en bouwde het uit tot een succesvolle formule. 

Lees verder
Eindelijk herenigd in de Haagse duinen

Eindelijk herenigd in de Haagse duinen

Onze kust wordt bevolkt door twee soorten meeuwen: de zilvermeeuw en de kleine mantelmeeuw. Heel lang geleden maakten ze deel uit van één happy family totdat hun wegen uiteengingen. Duizenden jaren waren ze van elkaar gescheiden totdat ze in onze Haagse duinen werden herenigd. Een heuse lovestory…

Lees verder
Feest in de haven!

Feest in de haven!

Na de finish van de Volvo Ocean Race staat de haven acht dagen lang in het teken van zeilen, sport en entertainment. Een festijn met voor elk wat wils. Wat is er te doen?

Lees verder
Feestelijke hachee met heilbot

Feestelijke hachee met heilbot

Vis zonder kapsones. Dat is al meer dan 50 jaar het handelsmerk van havenrestaurant Weduwe van der Toorn. In 2016 blies Edwin van der Goor nieuw leven in het iconische restaurant aan de haven. Edwin was jarenlang mede-eigenaar en gastheer bij sterrenrestaurant Seinpost. In de Weduwe staat hij weer zelf achter het fornuis en demonstreert hij hoe eenvoud en allure perfect samengaan.

Lees verder
Gerd jan Poortman zeilde drie keer de wereld rond

Gerd jan Poortman zeilde drie keer de wereld rond

De Volvo Ocean Race (VOR) finisht eind juni in de haven van Scheveningen. Na negen maanden racen over de wereldzeeën, eindigen de zeilers hun ultieme avontuur bij ons om de hoek. Voor zeilers is meedoen aan de VOR het hoogste wat je in de zeilsport kunt bereiken.

Lees verder
Grootste vreugdevuur ter wereld

Grootste vreugdevuur ter wereld

Op Tweede Kerstdag om tien uur ’s avonds is het zover. Dan gaat het stapelen van pallets voor de vreugdevuren eindelijk weer beginnen. Achter de schermen zijn de organisatoren van de vreugdevuren in Scheveningen (Noorderstrand) en Duindorp (Zuiderstrand) al meer dan een half jaar bezig. Ze laten niets aan het toeval over bij de traditie die al generaties lang de gemoederen bezighoudt: de strijd om het grootste vreugdevuur ter wereld.

Lees verder
Grote schoonmaak op  het Scheveningse strand

Grote schoonmaak op het Scheveningse strand

Maandagochtend tien uur. Ralph Groenheijde heeft er zin in. De elektrische bolderkar van TrashUre Hunt staat paraat bij de ingang van de Pier en is gevuld met lege shoppers van Dirk van den Broek en Blokker.

Lees verder
Handen omhoog

Handen omhoog

Met zijn handen omhoog staat hij in de speelbak. Hij bedient er de poppen mee die met verschillende stemmetjes zijn zelfverzonnen verhaal vertellen en zingen. Met zijn voeten bedient hij de muziek. Arjan Kooman vermaakt jong én oud met Kooman’s Poppentheater.

Lees verder
Happen in de haven

Happen in de haven

Vanavond lekker uit eten? In de haven word je gastvrij onthaald in een van de tientallen restaurants. De keuze is reuze: van culinair tot ongedwongen, van klassiek tot Aziatisch. Verwen je smaakpapillen en geniet van verse producten, een goed glas wijn en een geweldige ambiance.

Lees verder
Het geheim van écht lekker slapen

Het geheim van écht lekker slapen

Fris en fruitig zwaai je je benen het bed uit. Na een verkwikkende nachtrust ga je energiek van start met een nieuwe dag. Zou het niet heerlijk zijn om elke ochtend zo te ontwaken? Het kan. Het is de persoonlijke missie van Chris Nederhorst van Royal Health Foam (RHF) om je hierbij te helpen.

Lees verder
Het Rode Kruis helpt!

Het Rode Kruis helpt!

De Rode Kruis afdeling Den Haag-Rijswijk helpt al 150 jaar iedereen bij noodsituaties op grote en kleine schaal. We bieden eerste hulp, ondersteuning bij rampen en vergroten de zelfredzaamheid van onze burgers. Help jij ons helpen?

Lees verder
Italiaanse warmte  en gastvrijheid

Italiaanse warmte en gastvrijheid

Het warme Italiaanse familiegevoel. Daar draait het om bij Gastronomia Villani. Het restaurant in de haven is het levenswerk van vader Cosimo. Over enkele jaren wil hij het overdragen aan zijn zoon Pietro. Samen bouwen ze aan zijn ultieme droom: een gastvrij restaurant vlakbij zee met authentieke Italiaanse gerechten.

Lees verder
Kies de juiste raamdecoratie

Kies de juiste raamdecoratie

Overgordijnen, jaloezieën, shutters of vouwgordijnen in allerlei materialen en kleuren. Er zijn zoveel manieren om je ramen aan te kleden. Hoe maak je daarin een keuze? Interieurstyliste Priscilla Deltrap helpt je op weg met deze handige tips.

Lees verder
Kleur je interieur met Priscilla Deltrap-Ernst

Kleur je interieur met Priscilla Deltrap-Ernst

Of je nu je appartement een facelift geeft of een nieuwe eengezinswoning betrekt, de inrichting van je huis moet passen bij je persoonlijkheid en voldoen aan praktische eisen.

Lees verder
Kleurrijke kapsels

Kleurrijke kapsels

Toe aan een nieuwe kleur of een weelderige bos lang haar? Dan ben je bij Amy Visser en haar team in goede handen. Amy kan toveren met kleur en is gespecialiseerd in extensions. Met meer dan 17 jaar ervaring in haarstyling lopen haar klanten met een zelfverzekerde glimlach de zaak uit. Wat is haar geheim?

Lees verder
Maak kennis met de nieuwe  bewoners van de Hellingweg

Maak kennis met de nieuwe bewoners van de Hellingweg

Vroeger was dit het terrein van ‘De Sleep’ (Sleephellingmaatschappij Scheveningen) en rolden er tientallen vissersschepen van de blokken. Vanaf de jaren 60 was de Hellingweg het domein van rederij de Norfolkline totdat deze in 2006 vertrok naar Vlaardingen.

Lees verder
Metamorfose van het noordelijk havenhoofd

Metamorfose van het noordelijk havenhoofd

Het noordelijk havenhoofd ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Onlangs zijn de werkzaamheden gestart die in totaal zo’n vier jaar in beslag zullen nemen. Er verrijzen kantoren, appartementen, recreatievoorzieningen, een hotel en een parkeergarage. Wat gaat er gebeuren en hoe gaat het eruitzien? Een globaal overzicht.

Lees verder
Ontmoet de grazers en rovers van het zoute water

Ontmoet de grazers en rovers van het zoute water

Natuur in de haven? Misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar volgens Johan Apeldoorn barst het in Scheveningen van de spannende natuur. Hij gidst al 17 jaar in en rond de haven en zit vol met verhalen over

Lees verder
Ouderwets gezellig

Ouderwets gezellig

Zin in een lekkere kop koffie en een goed gesprek? Wees welkom in de huiskamer van Scheveningen. Ouderwets genieten van een bakkie, broodje, biertje en bitterbal. Kom biljarten, klaverjassen, darten of samen een voetbalwedstrijd kijken. Of vier je verjaardag of jubileum in deze nostalgische zaak zonder poespas.

Lees verder
Paviljoen de Witte – Koninklijke allure  aan zee

Paviljoen de Witte – Koninklijke allure aan zee

Het leven is te kort om het zo af en toe niet goed te vieren. Of het nu gaat om een spetterend feest of een intiem diner, het team van Paviljoen de Witte doet er alles aan jou een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Lees verder
Proost!

Proost!

Met zijn brouwcafé was Tony 20 jaar geleden een van de eerste horecaondernemers in de haven. In 2015 stortte hij zich fulltime op het brouwen van bier. Maar Tony mist het contact met de gasten en mijmert over een nieuw plan: een proeflokaal met uitzicht op de jachthaven.

Lees verder
Salade met Makreel

Salade met Makreel

Vis zonder kapsones. Dat is al meer dan 50 jaar het handelsmerk van havenrestaurant Weduwe van der Toorn. In 2016 blies Edwin van der Goor nieuw leven in het iconische restaurant aan de haven. Edwin was jarenlang mede-eigenaar en gastheer bij sterrenrestaurant Seinpost.

Lees verder
Sport – Surfen

Sport – Surfen

Elke dag bekijk ik het weerbericht. Stormt het flink bij Noorwegen en staat de wind uit het noorden, dan is dat goed nieuws. De golven die zich daar opbouwen, rollen hier een paar dagen later binnen als de perfecte golf. Die heeft de beste ‘swell’, met een periode van 6 tot 7 seconden tussen de golven.

Lees verder
Sprankelende Winteravonden

Sprankelende Winteravonden

Donkere winteravonden in je joggingbroek op de bank? Vergeet het maar! Ook in de winter bruist het van de activiteiten op Scheveningen. Geniet van het spetterende nachtleven in theater, casino, bioscoop en restaurants. Alles op loopafstand van elkaar en voor elk wat wils.

Lees verder

Pin It on Pinterest